Van Hatha (yang) naar Yin
Maandagavond
van 19.30 uur tot 21.00 uur in Studio Remindyourlife

Van Yang (hatha) naar Yin
Dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur in Studio Remindyourlife

Stoel Yoga en Yin Yoga voor (jonge) ouderen
Woensdagochtend
van 10.45 uur tot 12.00 uur in Studio Remindyourlife

Yin Yoga - Yoga Nidra
Woensdagavond
van 19.30 uur tot 21.00 uur in Studio Remindyourlife

Yoga specifiek voor rug-, schouder- en nekgebied
Donderdagochtend van 9.30 uur tot 11.00 uur in Studio Remindyourlife

Van Yang(hatha) naar Yin
Donderdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur in Studio Remindyourlife

De avondlessen hebben een afwisselend karakter. De basis is Hatha Yoga met de ene keer een sequence vanuit de Sivananda traditie, met de nodige variaties. Een andere keer een les met Yang-flow en Yin-verstilling.
Zo krijg je de kans om verschillende yoga vormen te beoefenen. Omdat ik zelf Iyengar Yoga lessen volg, zal de invloed hiervan ook merkbaar zijn. Dat betekent de nodige aandacht voor de finesses van een asana en regelmatig gebruik van props als een stoel, blokken, bolster, riem en ook de backmitra.

Stoelyoga en Yin Yoga 
De ene week  doen we stoelyoga, de ander week gaan we naar de mat voor Yin.

Stoelyoga is misschien wel de meest toegankelijke vorm van yoga.
Als het (tijdelijk) niet goed lukt om op de mat te komen, waarom dan moeilijk doen? De meeste yoga houdingen kan je namelijk ook zittend doen. Zo blijf je in beweging en ervaar je de voordelen van bewust ademen en ontspannen.  Juist met ouder worden is het belangrijk de spieren en gewrichten soepel te houden. Met stoelyoga werk je daaraan op een ontspannen manier en toch voel je na de les wel heel duidelijk 'dat je iets gedaan hebt'.

Restorative Yoga
Restorative yoga wordt één op één gegeven of met twee tegelijk. Op deze manier is er optimale persoonlijke begeleiding mogelijk wat deze vorm van yoga zo waardevol maakt.
Gun jij jezelf deze ervaring?

Beginnerscursus
Bij aanmelding van ten minste 6 deelnemers organiseer ik een 8-weekse beginnerscursus. Laat even weten als je hiervoor belangstelling hebt via de contactpagina.

Yoga Nidra
Bij aanmelding van 6 deelnemers organiseer ik een 4-weekse cursus Yoga Nidra. Informatie daarover verneem je dus later. Laat me weten als je interesse hebt via de contactpagina

Locatie
Remindyourlife
's Gravenweg 266
2911 BJ Nieuwerkerk aan den IJssel
Op het terrein van de studio zijn voldoende parkeerplaatsen.

Een goede voorbereiding op de les
Het is aan te bevelen om twee uur voordat de les begint niet meer of iets lichts te eten.
Qua kleding is het fijn om makkelijke zittende (sport)kleding aan te hebben waarin je je goed kunt bewegen. De oefeningen worden in principe op blote voeten gedaan. Aan het begin en aan het einde van de les vinden de meeste mensen het fijn om sokken aan te hebben. Omdat spieren tijdens de eindontspanning kunnen afkoelen, is het aan te raden een sweater, vest of trui mee te nemen.

Bij een goede voorbereiding hoort ook op tijd aanwezig te zijn. Vanaf 15 minuten voor de les ben je welkom. Zorg er in ieder geval voor dat je 5 minuten voordat de les begint aanwezig bent. De les kan dan op tijd beginnen en je stoort anderen niet onnodig. In de studio is een kleedkamer aanwezig. Je kunt waardevolle spullen daar tijdens de les achterlaten. De kleedruimte bevindt zich in de oefenzaal.

Lesmaterialen zoals yogamatjes, meditatiekussentjes en dekentjes zijn aanwezig. Je kunt ook je eigen matje meenemen als je dat prettiger vindt.

Je kunt je via de e-mail of telefonisch aanmelden 

Locatie

SYS
Studio Remindyourlife 
's Gravenweg 266
2911 BJ Nieuwerkerk aan den IJssel

Er zijn voldoende parkeerplaatsen op het terrein.