Yoga Verwenweekend op 24, 25 en 26 mei 2019

15 oktober 2018

In het weekend van 24, 25 en 26 mei organiseren wij een Yoga Verwenweekend in Buitenplaats Bloemenzee te Noordwijkerhout.

Meer weten? Download dan onze flyer.

Yoga Verwendagen

31 augustus 2018

De zomervakantie is voorbij. Hét moment om jezelf af te vragen: wat ga ik doen om mezelf opgeladen te houden? Wat te denken van een Yoga Verwendag. Een dag met yoga, meditatie, lekkere taart bij de thee of koffie en een heerlijke lunch uit eigen keuken. Een dag waarbij je zéker opgeladen en enthousiast weer naar huis gaat.

Lees meer >>

Mantra Zingen met het Indiaas Harmonium

8 maart 2018

Onze eerste mantra-zang avond in januari is met zoveel enthousiastme ontvangen, dat we ermee doorgaan en je informeren over 2 nieuwe data. Doe met ons mee en kom vrijdag 23 maart en/of  20 april mantra’s zingen in Happy Cacao!
Rotterdamser kan de plek bijna niet zijn aan de Maas.

Mantra’s zijn vaak Sanskriet woorden, zinnen of affirmaties die herhaald worden. Dit herhalen kan zingend gebeuren, in een melodielijn, maar mantra’s kunnen ook gereciteerd worden. Dan klinkt het meer als een gebed.

In het Sanskriet wordt ‘Man’ vertaald met gedachten en ‘Tra’ met bescherming. De oorspronkelijke betekenis van het woord mantra wordt dan ook gezien als ‘dat wat onze geest beschermt’. Om mantra’s te zingen hoef je niet een geweldig zangtalent te zijn. Het gaat erom dat je het leuk vindt om te zingen en dat je er blij van wordt. Je kunt ervaren dat het herhalen van een mantra je hart opent en spanning weg ebt. Daarnaast geeft samen-zingen een extra dimensie: de klank van de mantra wordt krachtiger. De verschillende stemmen vloeien samen tot één klank. Dat is echt mooi!

Deze avond wordt het zingen begeleid op het Indiaas harmonium, een traditioneel Indiaas instrument met een speciaal geluid. Daarnaast kun je een eigen instrument meenemen, zoals een djembé, gitaar, tamboerijn...

Wanneer: Vrijdag 23 maart en vrijdag 20 april 2018
Waar: Happy Cacao, ’s-Lands werf 21, 3063 GA, Rotterdam
Hoe laat: Inloop vanaf 19.30 uur, mantra's zingen vanaf 20.00 tot 21.30 uur
Door wie word je uitgenodigd: Lilian Sandmann en Karin Oldenampsen
Kosten: DANA, dat wil zeggen op basis van vrijgevigheid
Aanmelden:

Via de website van Karin Oldenampsen.

8-weekse beginnerscursus Hatha Yoga

1 september 2018

Wanneer je niet eerder aan yoga hebt gedaan of nieuwsgierig bent naar wat yoga eigenlijk is, nodig ik je uit je aan te melden voor een beginners cursus Hatha Yoga. Ook als je lang niet aan yoga hebt gedaan, is deze cursus een mooie gelegenheid om vanaf de basis je ervaring weer op te frissen. Bij aanmelding van 6 mensen organiseer ik de cursus. 

Laat me weten als je interesse hebt via het  contactformulier van Yoga Kalpataru. Data en lokatie volgen op een later tijdstip.

Yoga: een weg naar gezondheid!

Zomeryoga in de open lucht

03 juli 2017

Vind jij het ook heerlijk om buiten yoga te doen en je yogamat uit te rollen op een grasveldje? Kom dan de onderstaande zaterdagen bij droog weer mee doen met een Sivananda Hatha Yoga les aan de Zevenhuizerplas in Nesselande.

Wanneer: zaterdag 8 en 22 juli, zaterdag 5 en 19 augustus
Waar: Jacques de Graaffpad, aan de kant van de Wollefoppeweg in Nesselande
Tijdstip: van 9.30 tot 10.30 uur

Deelname is gratis, omdat we de zomer vieren.
Neem wel zelf een yogamat mee en laat via e-mail even weten als je mee doet.